Ultrasoon snijden voeding

Ultrasone snijtechniek waarbij een mes met hoge frequentie trilt en zo zorgt voor uiterst nauwkeurige snijresultaten.

Het snijvlak wordt als het ware ‘zelfsnijdend’: door de ultrasone trilling beweegt het mes met een frequentie van 20.000 Hz en een amplitude tussen 15 en 30 µm. Hierdoor vindt de snede niet plaats door mechanische druk, maar wordt het materiaal zuiver en scherp doorgesneden.

Wil je meer te weten komen?

Scroll naar beneden

Ultrasoon snijden voeding
O_USS_voeding

Kenmerken

  • Geen mechanische druk op het voedingsproduct
  • Uitzonderlijke snijresultaten
  • Haarscherpe en zuivere snedes
  • Geschikt voor zachte, romige, kruimelige, samengestelde, verse en diepgevroren producten, harde en zachte kazen, alle soorten gebak, wraps, sandwiches, bakkerijproducten, groenten, fastfood en snacks

Voordelen

  • Minder vervuiling van het snijgereedschap
  • Minder mechanische vervorming dankzij lagere statische druk tijdens het snijden
  • Zeer fijne en nauwkeurige snedes
  • Beperkt onderhoud, direct op locatie mogelijk
  • Hoge verwerkingssnelheid en korte cyclustijden
  • Veilig voor omstaanders, geen extern gevaar
O_USS_voeding

Standaardopstelling

Een ultrasone snijunit bestaat hoofdzakelijk uit:

  • Pneumatisch, servo- of robotgestuurde pers
  • Generator (zet netfrequentie van 50 Hz om naar 20 tot 50 kHz)
  • Convertor (zet elektrisch signaal om naar mechanische trilling)
  • Booster (versterkt het signaal na de convertor)
  • Snijsonotrode
  • Aanvoerband

Brochure

O_USS_voeding

Download onze brochure

Ultrasone techniek, waarbij een snijmes hoogfrequent trilt en de beste snijresultaten geeft.

Onze partner

Contacteer ons

Contact