Ultrasoon snijden voeding

Snijden van voeding met ultrasone snijsonotrodes
Ultrasoon snijden voeding

Ultrasoon snijden van voeding technische toelichting

Techniek

Ultrasone techniek, waarbij een snijmes hoogfrequent trilt en de beste snijresultaten geeft.

Daarbij ontstaat ook een ‘zelfsnijdende’ snijvlak. Door de ultrasone trilling beweegt dit snijvlak met een frequentie van 20 000 Hz en een amplitude van 15 µm tot 30 µm. Hierdoor wordt het product niet gesneden door de mechanische druk van het mes, maar haarscherp doorgesneden.

Kenmerken

  • geen mechanische druk op de voeding
  • Beste snijresultaten
  • Haarscherpe snedes
  • zacht, romig, kruimelig, samengesteld, vers, bevroren, harde en zachte kaas, alle soorten gebak, wraps, sandwiches, bakkerijproducten, groenten, fastfood, snacks …

Standaard opstelling

Ultrasone snijnunit bestaat in hoofdzaak uit een:

  • pneumatisch, – servo- of robot aangestuurde pers
  • generator (omvormen van netfrequentie 50 Hz naar 20 kHz tot 50kHz
  • convertor (elektrisch – naar mechanish signaal)
  • booster (extra versterking na de convertor)
  • snijsonotrode
  • aanvoerband

Voordelen

  • Minder vervuiling van de gereedschappen
  • Minder mechanische vervorming door lagere statische druk tijdens het snijden
  • Heel fijne snedes
  • Kort onderhoud en in situ
  • Hoge proces snelheid en korte cyclustijden
  • Geen gevaar voor omstanders

Sectoren en toepassingen

Onze partner

Wenst u meer te weten?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen!